Bartley Junior School
March 20, 2012
Marks Farm House – Botley
February 7, 2012
Show all

Hightops Community Centre

Client: The West Paulsgrove Scout & Community Association
[pullquote_right][/pullquote_right]
Architects: Harrington Design + Bloomfield
Location: Carlton Road, Paulsgrove, Portsmouth
Contract Period: 22 Weeks
Contract Value: £330K
Project Description: The construction of a new build single storey multi use hall, with ancillary rooms consisting of an office, kitchen and toilet facilities. The building has a pitched roof constructed of metal profile sheeting, rendering to the external walls and a steel frame. Included in the works was the installation of new services and external works creating a car parking area and associated landscaping.

Experience and Contribution towards

• Collaborative working
We pride ourselves in a good working relationship with the Design Team and Client. Problems are acted upon proactively by the relevant member of Vales Building Team to ensure best solutions found.

• Cash efficiencies for Client
Prior to commencing on site various savings were needed for the project to proceed due to the amount of funding in place by the lottery grants, these were achieved by using alternative materials, contract period reductions due to the change and ease of construction methods.
[pullquote_right][/pullquote_right]
• Project Team Reviews
Monthly site meetings were held to ensure that all risks or problems were identified and a solution sought to ensure that the building handed over to schedule.

• Subcontractor & Suppliers
We use subcontractors and suppliers that we have built up a relationship with over a number of years. All 18 trades used have worked with Vales on previous similar projects. Regular meetings are held on site to ensure standards and co-ordinate works.

• Benefits to the local economy
We utilise local Subcontractors and Suppliers. On this project 10 of the 18 subcontractors used were from the Portsmouth area. Local Builders Merchants David Cover, Jewson and City Plumbing all supplied a range of materials.
[pullquote_right][/pullquote_right]

• Programme & completion deadlines
The project was completed on time and within budget.

• Customer Care in a residential area.
Due to the close proximity of the site to local residents they were kept informed of any disruptions at all times. Because of the extent of the external works the adjacent neighbours properties had their fences renewed as a gesture of goodwill.